Większość uczniów na pobyt w szkole zabiera ze sobą z domu przygotowane przez rodziców drugie śniadanie, które zjada z apetytem na przerwie. Nauka jedzenia kontynuowana jest w szkole. Zdrowe nawyki żywieniowe wynosimy zarówno ze szkoły jak i z domu. W październiku zajęcia o zdrowym, czyli racjonalnym odżywianiu zajęcia poprowadziła mgr Anna Zagnińska.
Uczniu!
Systematyczne dostarczaj organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych w ilościach i proporcjach odpowiadających jego potrzebom: (białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy oraz makro- i mikroelementy.)
Cenne wskazówki:1. Jedz regularnie
2. Spożywaj 4–5 posiłków dziennie
3. Urozmaicaj produkty
4. JEDZ ŚNIADANIE
5. PIJ WODĘ!
6. Bierz z natury. Unikaj wszelkich fast foodów oraz gotowych dań dostępnych w sklepach.
7. Sól mniej
8. Nie jedz słodyczy